Drodzy klienci w związku z dużą ilością zamówień możliwe są opóźnienia w wysyłkach.
Natura tworzy wspaniałe dzieła i nie należy jej poprawiać. Można jednak korzystać z jej bogactw. Kiedy człowiek podchodzi do natury z odpowiednim respektem, pieczołowitością i wiedzą – mogą powstać rzeczy niezwykłe. Podczas naszych licznych podróży odkryliśmy wiele takich niezwykłych produktów.
Zawsze po powrocie do domu bardzo nam ich brakowało. Postanowiliśmy więc, że przynajmniej niektóre z nich będziemy mieć na co dzień. Z tego oto pragnienia zrodził się pomysł tej firmy. To, co lubimy i cenimy jest teraz do Państwa dyspozycji.
Uważamy się za smakoszy – uwielbiamy próbować, odkrywać nowe smaki. Cenimy także smaki znane, tradycyjne, te z naszego dzieciństwa.
Lemonia powstała w 2014 roku. Chcieliśmy przedstawić Państwu tylko te produkty, które sami importujemy i których na co dzień używamy. Na początku założyliśmy, że ich jakość musi być co najmniej bardzo dobra. Naszym celem jest jednak, aby była po prostu najlepsza.
Niezależnie czy będzie to chińska zielona herbata z prowincji Fujian, morska sól z Algarve, czy oliwa z Peloponezu, w każdym z tych przypadków możecie być Państwo pewni, że najpierw byliśmy tam osobiście. Widzieliśmy produkcję, rozmawialiśmy z właścicielami i oczywiście testowaliśmy. Wszystko zatem, co będziemy Państwu proponować zostało przez nas bardzo starannie wyselekcjonowane.
Nasi dostawcy to najczęściej małe rodzinne firmy z głębokimi tradycjami – usytuowane zawsze w ekologicznie czystych regionach świata. Chcemy aby nasze produkty w pełni oddawały charakter kuchni regionów, z których pochodzą. Jednym słowem ma być swojsko, zdrowo i bardzo pysznie.
Oto nasze nowe projekty:
Eko Farma Lemonia. Nad jeziorem Lubikowskim, na 20 hektarach pięknie położonej ziemi, uprawiamy ekologiczne warzywa i owoce. Aby przekonać się o ich jakości i poznać ich smak zapraszamy do naszego sklepu w nowo wybudowanym kompleksie Zacisze Park w Zielonej Górze.
Sklep Lemonia to delikatesy z produktami, które wybieraliśmy dla Państwa przez ostatnie lata. A wśród nich: ekologiczne owcze i kozie sery z Krety, wędliny bez konserwantów z tej samej wyspy, włoskie szynki dojrzewające, hiszpańskie Chorizo czy pyszne wegańskie sery z masy migdałowej. W naszym lokalu proponujemy spróbować wielu śródziemnomorskich i regionalnych potraw.
W Łęgowie, w okolicach Sulechowa, na naszej farmie hodujemy owce. Jest już ich ponad 100.
I na tym nie koniec…
Płatności obsługuje: