World Cheese Awards jest największym międzynarodowym konkursem serowym na świecie. Dedykowany jest tylko serowi. Nagrody od ponad trzydziestu lat jednoczą wspólnotę producentów sera w celebracji tradycji, innowacji i szukaniu doskonałości. W 2016 r. odbył się Międzynarodowy Festiwal Serów w San Sebastian. Około 3000 serów przypłynęło z sześciu kontynentów i zostało ocenionych przez ponad 260 najlepszych podniebień i nosów z każdego zakątka globu, w tym ekspertów technicznych, nabywców, sprzedawców detalicznych i blogerów kulinarnych. Sędziowie pracowali w zespołach cztero osobowych, wybierając sery godne nagrody brązowej, srebrnej lub złotej. Oceniano skórke sera, kolor, konsystencję, a przede wszystkim smak. Każda grupa nominowała jeden z wyjątkowych serów jako Super Gold z ich stołu. Te 60 serów jest najlepsze na świecie i są oceniane po raz drugi przez Super Jury 16 uznanych na arenie międzynarodowej ekspertów, którzy wybierają ser do mistrza w finale rundy sędziowania. Super Jury debatuje nad końcową 16 przed żywą konsumencką grupą handlową, przed wybraniem World Champion Cheese.
Ser kozi z dodatkiem wina TRAMINER.
Zdobył złoty medal SUPER GOLDS THE WORLD’S 66 BEST CHEESES na Międzynarodowym Konkursie w 2016 w San Sebastian.

Ser kozi robiola z winem