Drodzy klienci w związku z dużą ilością zamówień możliwe są opóźnienia w wysyłkach.
Większość oliwek dostępnych w sklepach jest peklowana za pomocą związków chemicznych i sody kaustycznej (NaOH). Nasze zielone oliwki organiczne, aby były chrupiące i soczyste, tradycyjnie peklowane są przez 9 miesięcy jedynie w źródlanej wodzie z dodatkiem soli morskiej.Sposób ten znany był już w starożytnej Grecji i w przypadku naszych oliwek jest stosowany do dzisiaj. Dzięki temu oliwki nie tracą swych drogocennych właściwości, są bogate w olejki oraz substancje odżywcze, zdrowe dla serca i stanowią wyjątkowo smaczną przekąskę.
Drugim rodzajem oliwek, które chcielibyśmy Państwu szczególnie polecić,są oliwki Kalamata. Uważne są przez wielu za najlepszą odmianę oliwek na świecie. Rzeczywiście piękny, naturalny ciemnofioletowy kolor, kształt migdałów oraz smak ich delikatnego miąższu wyróżniają je spośród innych odmian. Pochodzą z okolic Kalamaty i Sparty na Peloponezie. Testowaliśmy oliwki wielu producentów ale zwłaszcza jeden przypadł nam do gustu. Mamy nadzieję, że Państwo również podzielą nasze zdanie. Produkt ten zdobył wyróżnienie Great Taste w Londynie.
Zapoznaj się z innymi produktami tej kategorii w sklepie
Płatności obsługuje: